divendres, 6 de maig del 2011

TC-Bildu. El triomf de la democràcia

Tenia necessitat d'escriure quatre ratlles aquest primer dia de campanya. Vaig estar fins a dos quarts d'una esperant la informació de la sentència del Constitucional i em vaig alegrar moltíssim. Al matí de dimecres havia assistit a la Facultat de Dret de la UB a una taula rodona sonbre el tema en la que hi participava el professor Javier Perez Royo. Queda clar que si la sentència no era favorable a l'admissió de la coaliació voldria dir que havia prevalgut el prejudici i no pas l'argument jurídic. Finalment, però, ha prevalgut el dret a participar en el joc democràtic per part d'un segment de la població basca partidaria de la independència però per vies pacifiques renunciant explicitament a tota mena de violència i condemnant, d'entrada, l'estratègia violenta d'ETA. Es per això que m'he indignat avui en llegir La Gaceta de Madrid que titula la noticia: " El PSOE lleva a Eta a las urnas". Un titular de mala fe. Un titular per generar crispació. Un titular per posar "maranya". Un titular que no s'aguanta èticament perquè ni és el PSOE el que ha donat llum verda a la presentació ni Bildu és la cara política d'ETA en aquests moments.
El Constitucional aquesta vegada ha fet la feina tot i donar peu al posicionament de la minoria de magistrats que volien ratificar la sentència del Tribunal Suprem que els negava el pa i la sal.
Veurem ara la força electoral, democràtica dels abertzales i serà a partir d'aquesta expressió democràtica com podrà avançar el procés de pau al País basc.

Els demòcrates avui tenim motius per mirar el futur amb més optimisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada